Top 4 lucruri care te fac un gospodar adevărat

O gospodărie necesită mult efort și timp, presupunând activitate intensă zi de zi. Totuși, viața la țară și benefiicile sale merită să depui acest efort constant. Tu știi ce te face un gospodar adevărat?

 

Iată cele 4 lucruri pe care trebuie să le faci dacă locuiești la țară!

1. Cultivarea legumelor

O gospodărie autentică deține neapărat o grădină în care sunt plantate legume. Indiferent de ce fel de tip de legume alegeți să cultivați, acestea trebuie udate și îngrijite corespunzător pe parcursul anului. Să investigați ce fel de legume pot fi plantate în solul din grădina dvs, fiind nevoie de puțină documentare înainte de orice proces agricol. Nu uitați să asigurați sistemul de irigație pentru perioadele în care nu plouă îndeajuns de mult.

De asemenea, puteți construi sere care să vă faciliteze producția și să o prelungească, chiar și pe timp de iarnă. Dacă dețineți o arie mai mare de teren, puteți opta pentru o producție industrială a unei anumite legume, fiind o idee bună să apelați la subvențiile de la stat pentru ajutor suplimentar.

2. Creșterea animalelor

Nu există gospodărie care să nu aibă măcar câteva animale. În primul rând, câinele care să păzească toată suprafața. Apoi, găinile și cocoșii pentru obținerea de ouă. De ce să cumpărați ouă din magazin când puteți avea unele 100% bio în propria curte?

De asemenea, puteți lua și alte păsări precum curcanii sau rațele, dar și animale care necesită mai multă îngrijire (vaci, oi, porci). Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când mănânci ceva produs de tine, laptele muls de la propria vacă sau carnea unui porc pe care l-ai îngrijit câțiva ani.

3. Întreținere curte și grădină

Omul gospodar are grijă și de aspectul casei și curții sale. Astfel, trebuie să cosiți în mod constant, nu numai pentru aspect, dar și pentru a alunga buruienile. Pe lângă cositoare, o să aveți nevoie de suflătoare de frunze și de alte ustensile pentru a scăpa de crengile nedorite din grădină.

4. Prelucrarea produselor naturale

Nu este de ajuns ca o gospodărie să aibă o grădină bogată, ci produsele cultivate trebuie prelucrate. Pe lângă ceea ce se consumă, aceastea trebuie transformate în murături, dulcețuri, siropuri, vin, țuică etc, fie pentru uz casnic, fie în scop comercial. Ar fi utilă o moară de cereale pe care o puteți folosi și pentru producerea făinii, dar și pentru a pregăti hrana animalelor. Cei de la viata-la-tara.ro  au o gamă diversă de mori, batoze și tocătoare dintre care să alegeți tipul care vi se pare cel mai util în gospodăria dvs. Încercați mereu să nu faceți risipă cu ceea ce produceți, deoarece fiecare produs a necesitat extrem de multă atenție și îngrijire, deci ar fi păcat să nu le folosiți în cel mai eficient mod posibil.

Viața la țară este, cu siguranță, dificilă, existând mereu câte ceva de făcut. Cu toate acestea, nu exista un stil de viață mai sănătos și mai liniștit decât în propria gospodărie, trăind din propriile eforturi.

 

Sursa foto: pexels.com

CategoriiFără categorie