Știai că problemele tenului precum ridurile fine, hiperpigmentarea cauzată de expunerea la soare (petele maronii) sau cicatricile post-acnee pot fi tratate cu ajutorul peelingului chimic? Și, în plus, sezonul rece este perioada cea mai recomandată pentru a apela la un astfel de tratament.
Peelingul chimic reprezintă o procedură non-invazivă care asigură uniformizarea aspectului pielii şi îmbunătăţirea texturii cutanate printr-o exfoliere la adâncime controlată a epidermului. Procedura îndepărtează cu ajutorul unei substanţe chimice pe baza de alfa-hidroxi-acizi și beta-hidroxi-acizi stratul superior de celule moarte a pielii şi stimulează regenerarea celulară, lăsând în urmă un ten cu aspect vizibil întinerit, mai neted, luminos şi cu o textură uniformă.
Cui se adresează peeling-ul chimic?
Peeling-ul chimic poate fi extrem de eficient pentru o mulțime de indicățîi:
- diferite tipuri de acnee activă
- cicatrici sau pete postinflamatorii după acneea vindecată
- defecte de pigmentare: melasma, lentigine, efelide
- foto-aging-ul sau pielea afectată de expunerea la soare cu toate semnele sale: riduri fine, subţierea epidermului însoţită de
- îngroşarea nesănătoasă a unor componente ale dermului ( elastoză solară), lentigine solare, keratoze actinice
- multiple semne ale maturităţîi tenului: riduri, scăderea tonusului şi elasticităţii pielii, coloraţie neuniformă, scăderea mecanismelor de hidratare şi nutriţie. După 40 de ani se indică un peeling pe an pentru îmbunătăţirea caracteristicilor pielii.
- ten hiperseboreic, pori dilataţi.
Peeling-ul chimic cu acid glicolic
Dintre toți acizii ,,AHA,, acidul glicolic este cel mai activ, datorită greutățîi sale moleculare mai mici, ceea ce ii permite să fie mai bine absorbit, deci să pătrundă mai bine în piele.
Aplicațiile locale cu acid glicolic elimină celulele stratului cornos al pielii, eliberând spațiile intercelulare, keratinocytele și facilitând exfolierea. Această exfoliere nu este întotdeauna percepută cu ochiul liber, că în cazul altor peeling-uri unde pielea se desprinde sub formă unor mici scuame, dar se produce sub o formă mult mai blândă și aproape imperceptibilă, permițând celulelor noi să ajungă mult mai ușor la suprafață.
Peeling-ul B.M Glycolic Plus este o combinație revoluționară între acidul glicolic și ubiquinol.
Ubiquinolul este formă activă a coenzimei Q10 care nu mai necesită transformare în momentul în care ajunge în organism. Ubiquinolul nu numai că furnizează energia vitală pentru celule, dar le protejează împotriva stresului oxidativ, procesul prin care celulele sunt atacate de către radicalii liberi, ducând la îmbătrânire.
În cât timp se văd rezultatele unui peeling chimic?
În cazul unui peeling superficial, de suprafaţă, tenul va căpăta aspectul dorit imediat după procedură, însă în cazul peelingurilor în profunzime ne putem aștepta la apariţia roşeţei şi, uneori, la umflarea feţei, efecte care vor dispărea în aproximativ trei zile până la o săptămâna. Indiferent de tipul de peeling ales, aspectul pielii va continuă să se îmbunătăţească săptămânal timp de o lună.
În clinica DermaCare, procedura de peeling chimic se realizează sub controlul atent al unui medic, astfel încât riscurile să fie minime și rezultatele maxime. Te așteptăm și pe ține la o consultație gratuită!