Unde te retragi la finalul fiecarei zile, cautand liniste si relaxare? Ce incapere din casa iti cunoaste cel mai bine secretele, tristetile si bucuriile? Cu siguranta dormitorul este cel in care obisnuiesti sa iti deschizi sufletul cel mai des si sa fii tu, fara ascunzisuri. Insa cum ai amenajat aceasta camera si cat de confortabil te simti in ea? Daca iti doresti sa faci o schimbare benefica in aceasta zona a casei, amenajeaz-o ca la carte cu mobila de dormitor cea mai potrivita. Iata caracteristicile principale de care sa tii cont cand alegi piesele pentru aceasta!
Utilitatea si confortul
Dormitorul trebuie sa arate bine, sa fie deosebit de practic si confortabil. Seturile standard alcatuite in general din pat matrimonial, dulap, 2 noptiere si o comoda cu oglinda indeplinesc aceste conditii cu brio. Toate piesele sunt proiectate astfel incat sa ofere un confort sporit, dar si unicitate spatiului de odihna si relaxare. Daca vei opta pentru un set complet mobila dormitor, nu va mai trebui sa iti bati capul cu armonizarea elementelor, acestea fiind deja perfect asociate pentru a amenaja un spatiu de nota 10.
Unul dintre criteriile de selectie ce vizeaza utilitatea si confortul face referire la nevoile de depozitare si organizare ale obiectelor personale. Astfel, este recomandat ca inainte de orice achizitie, sa faci o scurta analiza a volumului de obiecte ce trebuie depozitat si de cerintele tale in ceea ce priveste eficienta sistematizarii incaperii. Ai vrea un dressing cu oglinda sau fara, ai nevoie de o comoda sau poti renunta la ea, patul ai dori sa aiba cutie de depozitare integrata sau nu? Iata doar cateva dintre intrebarile pe care trebuie sa le asezi sub lupa logicii?
Scopul principal al acestei analize este sa te ajute in sistematizarea suprafetei fara a o aglomera cu mobila de dormitor inutila, fara a bloca caile de acces si fara a influenta negativ energia campului. Arta feng shui stabileste in acest sens reguli clare ce trebuie respectate pentru a permite energiei vitale Qi sa circule liber, creand un spatiu optim pentru fizic si psihic.
Dimensiunile si culorile
Fie ca alegi sa investesti intr-un set gata pregatit de designeri, fie in articole separate, rezultatul final depinde in mare masura si de modul in care le integrezi in spatiul de care dispui. Dimensiunile, formele si culorile joaca un rol cheie. Culorile deschise, de exemplu, vor da impresia de largire a spatiului si de mai multa luminozitate. Oglinzile fixate pe usile dressing-ului sau oglinda ce insoteste comoda vor contribui la intensificarea luminozitatii in camera pe timpul zilei si la accentuarea efectului de spatiu mai larg.
Nuantele cele mai cautate in prezent pentru mobila de dormitor sunt sonoma, wenge si bej. Combinatiile dintre nuantele de alb, crem, bej, maro, negru, auriu, argintiu, wenge, sonoma, ulm sau nuc sunt printre cele mai indragite, acestea regasindu-se in stilurile clasic, modern si baroc.
Compartimentarea si sistematizarea
Spatiile de depozitare sunt foarte importante. Comodele, noptierele, dressing-ul si paturile cu spatiu de stocare integrat pot satisface toate cerintele ce tin de sistematizarea lucrurilor personale. Alege piese cu numar suficient de sertare si rafturi, si acorda atentie dimensiunilor acestora. Ia in calcul numarul gentilor si palariilor din panoplie, cutiile de incaltaminte, tinutele ce trebuie asezate pe umerase si cele care pot fi impaturite, bijuteriile si fardurile sau orice alt element ce necesita un spatiu in care sa fie asezat in cele mai bune conditii.
Investeste in mobila dormitor cea mai potrivita nevoilor tale si bucura-te de coltisorul zen realizat!